PROFESSIONELE VACHTVERZORGING SINDS 1993

 

 

 

 

Elke hond tot een bepaald formaat is welkom in mijn trimsalon. Het maakt niet uit of uw hond een rashond, een kruising of een onherkenbare mix is. Gecastreerde en ongecastreerde reuen en teven en loopse teven zijn welkom. Het doet er niet toe of uw hond een moeilijk of angstig karakter heeft, of hij oud of jong is of wat voor vacht hij heeft. Of u uw hond dagelijks borstelt of dat echt geen hobby vindt maakt ook niet uit; ik zorg voor een behandeling die past bij uw hond en bij uw wensen. Sinds enkele jaren ben ik echter gestopt met het trimmen van grote honden. Honden trimmen is zwaar werk en om dat nog lang te kunnen blijven doen moet ik mezelf wat sparen en het zwaarste werk aan de jonge garde overlaten. Mijn streven is om de grens te trekken bij honden van 15 kilo. 

 

 

Natuurlijk is het voor de ene hond vaker nodig en belangrijker dan voor de andere maar elke hond knapt op van een bezoekje aan de hondenkapper. Heeft u een kortharige hond of juist een hond met heel lang haar en wilt u dat lange haar behouden dan is het nog steeds heel nuttig om uw hond eens naar de trimsalon te brengen. Vaak ziet de eigenaar iets over het hoofd wat ik wel zie en dan is het fijn dat dat op tijd opgemerkt wordt.

 

 

Een kortharige hond die in de trimsalon komt wordt gewassen, de oren en tanden worden schoongemaakt en de nagels worden geknipt. Kortharige honden verharen meestal het hele jaar door en dat is een stuk minder nadat de hond gewassen en geföhnd is en er zoveel mogelijk losse haren uitgehaald zijn.

 

 

Een langharige hond hoeft niet per se korter geknipt te worden. Ook daarvan worden de oren en tanden gereinigd en de nagels geknipt. Daarnaast worden ook de haren rondom de genitaliën en tussen de voetzolen weggeknipt. Bij de ogen kan het haar weggeknipt worden zodat de hond weer goed zicht heeft en ook het haar rondom de voeten kan korter geknipt worden zodat uw hond minder zand mee naar binnen brengt. Dat scheelt echt heel veel!

 

 Wilt u naar de tentoonstelling met uw hond? Ook dan kunt u terecht bij RIN-TIN-TIN. U kunt terecht met alle rassen, ook de zeldzame. Om uw hond voor de tentoonstelling te trimmen is meestal wat meer voorbereiding van de vacht nodig om de vacht zo optimaal mogelijk te krijgen. Als uw hond al enkele maanden niet getrimd is dan kan hij niet met 1 trimbeurt showklaar getrimd worden. Wilt u zo goed mogelijk voor de dag komen op een tentoonstelling/show/clubmatch/rasdag of iets dergelijks laat mij dat dan bijtijds weten zodat ik uw hond er zo mooi mogelijk uit kan laten zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

Top