PROFESSIONELE VACHTVERZORGING SINDS 1993

 

Onder het tabblad 'Contact/Afspraak' kunt u zien hoe u contact op kunt nemen met de trimsalon voor een behandeling. Op deze pagina leg ik uit hoe een behandeling in z'n werk gaat. 

 

 

 

Nadat u uw hond bij mij heeft achtergelaten laat ik hem eerst wennen aan de omgeving. Een hond heeft even tijd nodig om te acclimatiseren. Het is niet wenselijk dat u als eigenaar erbij blijft tijdens de behandeling. Mijn ervaring is dat de meeste honden er dan niet makkelijker op worden. Ik krijg op die manier ook moeilijk contact met de hond en wil bovendien graag in alle rust werken en op mijn eigen tijd een pauze kunnen nemen. Om deze redenen stel ik het op prijs als u mij het vertrouwen geeft om uw hond bij mij achter te laten.

 

 De ene hond blijft graag binnen in de trimsalon, de andere wil graag naar buiten om te snuffelen en zijn behoefte te doen. Er staat water klaar en koekjes zijn er ook natuurlijk! Sommige honden lopen bij mij overal los, dus in huis en in de tuin. Er zijn er die spelen met mijn eigen honden en er zijn ook honden die niet bij andere honden kunnen i.v.m. agressief gedrag of omdat ze oud, geblesseerd of loops zijn. Die honden houd ik apart van andere honden. Ons gehele terrein is goed afgezet; elke hond kunt u veilig bij ons achterlaten.

   

  Nadat uw hond heeft kunnen wennen zet ik hem op de trimtafel en begin ik bijvoorbeeld met plukken of kammen en met het voorbereidende werk zoals nagels knippen en oren en tanden schoonmaken.  

 

 

  

    

Dan gaat de hond in bad en wordt hij geföhnd.

 

 

 

Na het drogen pauzeren we beiden even. De meeste honden vinden het fijn om een onderbreking te hebben. Ze kunnen dan hun behoefte doen en wat drinken en eten. Een enkele hond is meer gebaat bij non-stop doorwerken.

 

 

Na de pauze wordt uw hond verder getrimd en na een paar uur kunt u hem weer ophalen. Uw viervoeter gaat fris en vrolijk mee naar huis en na een paar maanden zien wij elkaar weer terug! 

Top